مقایسه SSD و HDD
HDD ها در لپ تاپ ها و کامپیوترهای اقتصادی و مقرون به صرفه و سیستم های قدیمی به کار رفته اند در حالی که SSD ها در لپ تاپ های جدید و رده بالا مثل مک بوک پرو اپل که اصلا هارد HDD ندارد، به کار می روند. اگر می خواهید تفاوت بین این دو نوع هارد را بهتر متوجه شوید، در این مقاله با آموزشگاه تعمیر لپ تاپ زانکو همراه باشید.
لپ تاپ های جدید در حال مجهز شدن به حافظه SSD هستند و اگر در یکی دو سال گذشته یک لپ تاپ پرچمدار یا رده بالا خریده باشید به احتمال خیلی زیاد به حافظه SSD مجهز بوده است. با این حال لپ تاپ های مقرون به صرفه و اقتصادی هنوز از هارد های HDD استفاده می کنند. یک سری لپ تاپ ها و کامپیوترها هم از هر دو حافظه HDD و SSD استفاده می کنند. در این دستگاه ها معمولا حافظه SSD یک درایو بوت است و ویندوز روی آن نصب می شود و HDD به عنوان فضایی برای ذخیره فایل ها به کار می رود.
همانطور که احتمالا حدس زدید SSD ها جدیدتر، سریع تر، مقاوم تر و طبیعتا گران قیمت تر هستند. در حالی که قیمت پایین و ظرفیت بالای HDD باعث شده هنوز در لپ تاپ ها و کامپیوترهای اقتصادی به کار رود.
در این مقاله نقاط قوت و ضعف این دو حافظه را با هم بررسی می کنیم تا به شما در انتخاب بهترین گزینه برای نیاز ها و شرایط شخصی خودتان کمک کنیم.
HDD چیست؟
هارد درایوهای سنتی که دارای دیسک های چرخنده هستند تنها مدل هارد درایو بودند که در کامپیوترهای قدیمی به کار می رفت. هارد درایو ها اساسا یک صفحه فلزی با پوشش مغناطیسی هستند که اطلاعات روی آن ذخیره می شود. هر چیزی که روی کامپیوتر ذخیره می کنید، از فایل های ورد و پی دی اف تا فیلم و سریال و آلبوم های موسیقی همه روی هارد کامپیوتر ذخیره می شوند. در هارد HDD یک بازو روی صفحه فلزی چرخان قرار گرفته و اطلاعات را روی دیسک ثبت کرده یا از روی آن می خواند.
SSD چیست؟
حافظه SSD همان کار های اساسی HDD را انجام می دهد با این حال اطلاعات روی چیپ های حافظه فلش متصل به هم ذخیره می شود. این چیپ ها (که اغلب به آن ها عنوان NAND داده می شود) با حافظه فلش که در فلش های USB از آن استفاده می شود متفاوت هستند. این چیپ ها سرعت بالاتری دارند و قابل اعتماد تر هستند. در نتیجه SSD ها نسبت به فلش های یو اس بی با ظرفیت مشابه، قیمت بالاتری دارند.
تفاوت SSD با فلش مموری و HDD
SSD ها مثل فلش مموری اغلب کوچکتر از HDD هستند و بنابراین به تولید کنندگان کامپیوتر و لپ تاپ آزادی عمل بیشتری در طراحی داخلی دستگاه ها می دهند. با وجودی که SSD را می توان جایگزین هارد درایوهای 2.5 یا 3.5 اینچی کرد، امکان نصب آن ها در اسلات PCI Express یا حتی روی مادربرد هم وجود دارد. این حالت در لپ تاپ های رده بالا و تبلت های 2 در 1 جدید وجود دارد.